Hei vaan kaikki ja oikein hyvää uutta vuotta vielä kerran! Meillä vuosi vaihtui todella "railakkaissa" merkeissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla kuta kuinkin tähän malliin... :) Piti yrittää vetää edes vähän sikeitä, kun oli rankka yölento edessä. Kone Helsingistä lähti aamuyöllä neljän jälkeen ja lennon oli määrä kestää reilut 10 tuntia.

1224557.jpg

Perillä Goan hotellissamme olimme paikallista aikaa n. klo 22. Pikaisesti alakerran ravintolaan syömään jotain ja sitten pika pikaa nukkumaan. Päätimme vetää kunnon tirsat ensimmäisenä yönä ja seuraavana päivänä avattuamme silmät oli parvekkeelta näin ihana näkymä.

1224529.jpg

Ja voi miten lämmintä! Joka päivä oli sellaiset n. +35°C eikä yhden yhtä pilveä näkynyt taivaalla koko kahden viikon aikana! Aurinkoa tuli otettua hotellin uima-altaalla sekä parilla eri rannalla. Vilkkaammalla Bagan rannalla oli vaikka minkä sorttista kaupustelijaa ja yhdeltä ostin itselleni hienot kesäkynnet.

1224500.jpg

Kävimme myös eräällä hyvin hiljaisella rannalla, jossa kaupustelijat eivät häirinneet. Otimme alle taksin ja suuntasimme matkamme rannalle jo heti aamusta. Oli todella ihana ihastella kauniita maisemia, kun rannalla ei ollut kuin muutama hassu ihminen.

1224537.jpg

Sinne hotellin uima-altaaseen oli eksynyt joku kalkkilaivan kapteeni. :)

1224555.jpg

Matkan aikana tuli nähtyä tien päällä vaikka minkä sorttista elukkaa. Tiellä pyöri mm. koiria, lehmiä, vuohia, vesipuhveleita, elefantteja jne.

1224523.jpg

Yllä oleva kuva on otettu hotellihuoneemme keittiön ikkunasta, tiellä kuljeksii muutama lehmä (musta ja valkoinen) joita on pienestä kuvasta kyllä melko vaikea erottaa. Liikkuvan taksin kyydistä mies nappasi hauskan tilannekuvan ohi kulkeneesta norsusta, jonka "pyhät miehet" olivat koristelleet.

1224545.jpg

Lisäksi meidän hotellin lähellä majaili paljon vesipuhveleita.

1224559.jpg

Erilaisten eläimien lisäksi matkalla tuli nähtyä vaikka minkälaisia kasveja. Hotellin piha-alueellakin oli vaikka mitä nättejä kasveja. Oli hauska huomata, että siellä luonnossa tai istutettuina kasvoi kasveja, joita meillä Suomessa on huonekasveina. Tuttuja oli mm. anopinkieli, nukkumaijat, kultaköynnös, ihmepensaan jonkin sorttiset sukulaiskasvit ja tietenkin erilaiset palmut.

Tämä kuva on otettu hotellin pihassa. Etupihalla kasvoi jotain nukkumaijan tyyppistä kasvia ja lisäksi kuvan yläreunoissa näkyy vähän kultaköynnöstä.

1224508.jpg

Ihmepensaan tyyppisiä kasveja oli myös istutettu hotellin pihaan.

1224494.jpg

Viimeisellä lomaviikolla kävimme yhdellä Goan alueen maustefarmeista. Meidän jo ns. henkilökohtaiseksi taksikuskiksi tullut Diki kuljetti meidät sinne. Farmin opas veti opastetun kierroksen alueella, koko farmia ei sentään kierretty vaan viljelyssä olevia kasveja oli istutettu näytille pienen matkan päähän toisistaan juuri opastettuja kierroksia varten.

Ja todellakin, nyt sitä ollaan sitten käyty siellä missä pippuri kasvaa! Tässä siis oppaan mukaan mausteiden kingi: pippuri. Kuvassa näkyy myös "mausteopas".

1224532.jpg

Kierroksen aikana tuli kuultua hyviä vinkkejä, mihin vaivoihin/sairauksiin erilaiset mausteet auttavat ja miten kasveista tulee niitä meidän tuntemia mausteita.

Kuinka moni teistä esimerkiksi arvaisi ensi silmäykseltä, että tässä kuvassa on kurkuma?

1224505.jpg

Tai tässä kaneli?

1224496.jpg

Entä sitruunaruoho? (Se tuoksui muuten ihanalle.)

1224546.jpg

Aloe vera? (Tämä saattoi kyllä olla vähän helpompi.)

1224490.jpg

Vaniljan varmasti moni tunnistaa, vaikka ei olekaan vielä kypsä. Vai tunnistaako?

1224558.jpg

No banaanin nyt ainakin, eikös vaan? Kuinka moni muuten tiesi sen, että banaani kasvaa tertussa ylös päin eikä alas? Minä tiesin sen vasta sen jälkeen, kun ekan kerran seiskaluokkalaisena kanarian-reissulla näin ihka oikean banaanitertun.

1224491.jpg

Sitten pitää vielä esitellä alueella kasvava voimakkain chili, jonka erikoisuutena on se, että se kasvaa ylös eikä alas kuten muut lajitoverinsa. Kyseessä on siis piri piri -chili ja se on oppaan mukaan ainoa chili, joka kasvaa ylöspäin.

1224535.jpg

Maustefarmilla olisi päässyt myös pesemään norsua, joka tosin mielestäni oli aivan päinvastainen toimenpide: norsu suihkutti pesijänsä puhtaaksi. :)

1224543.jpg

Matkalla maustefarmille ylitimme myös kuuluisan Mandovi-joen.

1224511.jpg

1224516.jpg

Kuvat eivät anna oikeutta komealle näkymälle. Joki oli todella leveä ja tiedä kuinka syväkin. Maisemat olivat hienot.

Lisäksi matkan varrella näkyi mm. riisipeltoja. Kuvassa näkyy myös hyvin sitä punaista hiekkaa, jota Goan alueella on. Yhdet sandaalit ovatkin reissun jäljiltä sen verran punertavat, että kaipaavat pesua.

1224540.jpg

Matkan aikana oli tietenkin pistäydyttävä markkinoilla, joita Goan alueella järjestetään monessa eri paikassa melkeinpä joka päivä. Tässä joku on ilmeisesti ostamassa itsellensä tuliaisiksi kivat kesätossut.

1224549.jpg

Ja pitihän niitä "pakollisia" auringonlasku-kuviakin ottaa...

1224488.jpg

1224489.jpg

Matka oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut. Säät suosivat meitä parhaalla mahdollisella tavalla, ruoka oli hyvää ja mausteista, matkakohde oli kiva ja matkan aikana huomasi taas sen kuinka puhdas maa Suomi onkaan! Taksimatkojen aikana näki myös paikallisten asutusalueita, täytyy sanoa että monet pienet savimajat eivät kovin hääppöisiltä asunnoilta vaikuttaneet. Toisaalta kävi ihan sääliksi niiden ihmisten alkeellisia asuinoloja. Kyllä sitä aina sellaisen reissun jälkeen, joka on tehty vähänkin eksoottisempaan kohteeseen, voi sanoa että matkalu avartaa ja osaa arvostaa omaa rakasta kotimaataan!

Paluulento oli myöskin yölento ja sen vuoksi kotimatkakin oli aika rankka. Yöllisen matkustuksen lisäksi matkasta teki raskaaksi sen, että minulle oli tulossa flunssa päälle. Lentokoneessa oli yhdessä vaiheessa todella huono olo, kun pää oli kummallisen tuntuinen flunssan takia ja lentokoneessa oleva ilmanpaine ei varmasti tilannetta yhtään auttanut. Hengissä kuitenkin selvittiin kotiin, kotona oltiin keskiviikkona 16. päivä n. klo 8. Mentiin heti kotiin tultuamme nukkumaan ja sinä aikana huomasinkin, että kuume alkoi nousta. Keskiviikosta lähtien olen ollut kuumeessa ja melkoinen räkätauti päällä. Onneksi pikku hiljaa alkaa olla suht inhimillinen olo, koska huomenna pitäisi taas jaksaa mennä töihin.

Tulevina päivinä sitten muita kuulumisia!