Tällä erää ei ole oikein mitään sanottavaa käsityörintamalta. Kesken on edelleen se työ, jota en viitsi näyttää edes keskeneräisenä täällä blogissa, jottei sitä työtä kohtaa UFO:n kuuluisa kirous. Kyseisen työn edelle kiilaa yksi ns. tilaustyö, joka on toivottu pienenä etukäteislahjana. Siitäkään ei siitä sen enempää tässä vaiheessa. Jospa sitten jos/kun työn saa valmiiksi ja kuvattua. :)

Viime viikonloppu hujahtikin äitienpäivää viettäessä, arki-illat hieman tokkurassa kotona vähäisten yöunien vuoksi ja seuraten joinain myöhäisinä iltoina jääkiekon MM-kisoja. Eilen se sitten ratkesi Suomen osalta, hienosti Suomen leijonat saivat saaliikseen MM-pronssia ja jättivät rakkaan naapurimme Ruotsin neljännelle sijalle. Kyllä nyt kelpaa hymyillä!

Tämä viikonloppu on mennyt tehdessä kotitöitä ja tänään kupsuttaessa meidän pieniä kukkapenkkejä. Ilokseni olen huomannut, että useampi perenna on lähtenyt kasvamaan. Tässä yksi otos etupihalta, jonne on ihana kevätpikkusydän kasvanut ja levinnytkin ihanasti äitini antamista pistokkaista.

1568364.jpg

Kevätpikkusydäntä on yhdessä pienessä kukkapenkissä, jonka taakse on istutettu yksi särkynytsydän. Kun kummatkin kukkivat, on se kukkapenkki mielestäni oikein kaunis vaikka siinä ei olekaan kuin kahta eri kasvia. Etupihan toisessa kukkapenkissä on ilokseni ruvennut myös kuunliljat nostamaan päätään, toivottavasti ne ovat selvinneet hyvin hengissä viime talvesta.

Pitkään sai takapihan kukkapenkkien kimpussa kyykkiä. Vaikka perennoja on ruvennut kasvamaan, niin on sinne rikkaruohojakin jo ilmestynyt. Kaikkein viheliäimpinä niistä nokkonen. Vaikka olisi minkälaiset puutarhahanskat kädessä, niin aina ne onnistuvat pistämään hanskojen läpi. Ja niillä mokomilla tuntuu olevan melkoisen pitkät juuretkin. No, nyt se kitkeminen on tehty ja saa hetken aikaa kukkapenkki olla ilman nokkosia.

Meinasin mennä illalla käymään vielä pyörälenkillä, mutta täällä on ollut sen verran kylmä tuuli että enpä taidakaan mennä saamaan tarkoituksella niskaani jumiin kylmän viiman takia. Jospa sen sijaan otankin puikot käsiini ja heiluttelen niitä. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!