Marja kyseli kommentissaan, mitkä uusimman Modan mallit kolahtivat. Koska kommentistani olisi tullut niin pitkä, päätin kirjoittaa mielipiteistäni ihan erillisen postauksen.

Hmm.. mistähän sen listan aloittaisi... :)

No ihan ekana kolahti ne lehden alussa olleet teetee-langoista tehdyt neuleet. Näihin malleihin viittasin edellisessä kirjoituksessa, kun mainitsin että tekisi mieli käydä heti ostamassa lankaa uuden Modan neuleita varten. Mallit 1, 2 ja 3 olivat kaikki kauniita.  Näistä malli 3 viehätti eniten kauniin yksinkertaisella mallillaan. Popparista tehty pitsineuleliivi (siis malli 8), jonka Marjakin mainitsi, oli mielestäni kaunis. Noiden kahden langan kulutusta ja mallien kokoja jo eilen mittailin ja laskeskelin. Kröhöm..

Siitä teetee Alpakka-langasta tehty pipo ja kaulahuivi olivat myös kivan näköiset. Tosin kaulahuiville tulisi mielestäni aika kova hinta, kun huivi neulotaan vielä kaksinkertaisella langalla. Pintaneule oli kuitenkin kiva ja varmasti pipo ja kaulahuivi eivät kutittaisi.

Gedifran malleista se nyppyneule oli kiva, malli 24. Tuskin tulen sitä kuitenkaan tuosta toteuttamaan. Saatan tehdä viime syksyn SK:sta vastaavan näköisen neuleen, joka oli tehty Novitan Ainosta. Malli 28 oli minusta kaunis (eikä edeltävällä sivulla oleva malli 27 ole myöskään hullumpi), tykkään tuollaisista kauniin yksinkertaisista neuleista. Minulla ei vaan ole hajuakaan siitä, minkä hintainen tuo Extra Soft Merino -lanka on. Kuulostaa hintavalta, jos se on jotain erikoispehmeää merinovilla-lankaa.

Se mohairhuivi, joka oli tehty salomonin solmuilla oli tosi kivan näköinen. Minä tykkäisin myös, jos huivi olisi hieman leveämpi. Tuota huivimallia on ehdottomasti kokeiltava joskus, toivottavasti osaan sellaisen tehdä. Viime talvena opettelin vähän salomonin solmujen alkeita työväenopiston kurssilla.

Neuleohjeiden kannalta tämä syksyn numero oli ehdottomasti parempi kuin edeltävä kesän numero. Mutta enpä asiaa sinänsä ihmettele, kun yleensä nuo syksyn neulemallit viehättävät minua eniten. Tykkään neuloa paksummilla puikoilla, lämpöisistä langoista ja pidän syksyn värisävyistä.

Jos ei pelkästään hyvää, niin löytyi numerosta jotain huonoakin. Nimittäin ensi silmäyksellä ompelumallit oli mielestäni aika hirveitä. Ainoastaan takin malli 5 oli jotensakin siedettävän näköinen, mutta ottaisin sellaisenkin ehdottomasti ilman huppua. Hame malli numero 9 oli ihan ok, mutta ei minun sääriäni varten tehty hame.

Yleisesti ottaen olen kuitenkin hyvin tyytyväinen uusimpaan Modaan. Aika näyttää, mitä tämä laiskimus saa kyseisen lehden malleista toteutettua. :)

p.s. Mitä te muut piditte Modan uusimmasta numerosta?