Uskomatonta, toinen työviikko loman jälkeen on jo hyvää vauhtia menossa. Pian onkin pääsiäinen, sitten on vappu, helatorstai, juhannus ja heinäkuu. Sitähän voisi melkein sanoa, että kesä on jo ovella. :)

Täytyy sanoa, että näin keväällä luonto ei todellakaan ole kauneimmillaan. Lumi sulaa ja sulaneen lumen alta paljastuu märkä maa sekä ihmisten heittelemät roskat. Lisäksi oman "mausteensa" tähän kauneuteen antaa se, että haisevia koirien jätöksiä on kadun varret täynnä. Tänäänkin kun kävelin töistä kotiin, sai olla silmä tarkkana ettei joko astunut tai tökännyt sauvalla mukavaan liukumiinaan. Nooh, eiköhän se yleisilme siitä kohene kunhan lumet on ensin sulaneet ja kadut siivottu hiekoista. Onneksi suurin osa koirien omistajista on niin fiksuja, että ottavat kakkapussit mukaan ja keräävät koirien jätökset pois pyöräteiltä.

Eiköhän tuo riitäkin tältä erää tuosta koirankakka-asiasta. Viime viikko tulikin mentyä melkoisessa koomassa. Maanantaista perjantaihin elämä oli kutakuinkin sitä, että mentiin töihin ja tultiin kotiin. Kotona sitten kökötettiin apaattisena siihen saakka, kunnes oli aika mennä nukkumaan. Mahtui sinne sekaan tosin yksi päivä, kun tuli käveltyä n. 7 km työmatka kotiin ja torstaina oli tyky-ilta. Tyky-iltana päästiin kokeilemaan curlingia. Eipä se olekaan lainkaan hassumpi laji, täytyy sanoa että on paljon vaikeampaa kuin miltä näyttää. Sen lisäksi jäällä saa muutenkin olla aika tarkkana: siitä osoituksena se, että yksi työntekijä jouduttiin viemään ambulanssilla ensiapuun sen vuoksi, kun oli liukastunut curlingissa käytettävän "tossun" ansiosta. Kyllähän siinä työporukka säikähti pahan kerran. Onneksi mitään pahempaa ei tällä kertaa sattunut, asian osainen sai "vain" pienen muistikatkoksen ja ison kuhmun takaraivoonsa. Täytyy sanoa, että kyllä asia kuitenkin pisti miettimään sen verran, että ilta kotona meni aika apeissa tunnelmissa.

Perjantaina ja lauantaina tuli käytyä työväenopiston aurinkovärjäys-kurssilla. Kurssi oli ihan kiva, nyt sitä on sen verran viisaampi että tietää mitä aurinkovärjäys tarkoittaa. Kurssin aikana tuli kokeiltua muutamia eri tekniikoita ja eri värejä. Mainittakoot huonona puolena se, että tilaa ei ollut kuitenkaan niin paljon jotta olisi pystynyt värjäämään isompia kangaspaloja. Olisi ollut mukava kokeilla värjätä isompia kankaita tilkkutöitä ajatellen, kotona kun sellainen taitaa onnistua vielä huonommin kuin työväenopistolla. Täytyy katsoa, josko saisin tässä joku kerta ommeltua itselleni pienen käsilaukun yhdestä värjäämästäni kankaasta. Mikäli saan sen aikaiseksi, voisin sitten laittaa kuvan tänne.