Voiko tästä enää päivä pimeämmäksi muuttua? Ulkona on satanut koko päivän vettä tai räntää, on aivan pilvistä ja sisällä niin pimeää ettei mitään näe tehdä ilman valoja.

Eilisiltaisen salireissun jälkeen uni maistui oikein hyvin, vaikka miehen lähdettyä sukuloimaan parisängyn toinen puoli oli tyhjä. Heräsin sisäisen herätyskelloni ansiosta puoli seitsemältä ja sen jälkeen vasta puoli kymmeneltä. Muutoin en yön aikana kelloa katsellut tai muutoinkaan heräillyt. Huolimatta hyvin nukutuista yöunista, vedin päivällä kuitenkin kahden tunnin tirsat eikä olo niidenkään jälkeen ollut mitenkään erityisen pirteä. Järkyttävää, miten väsynyt sitä voikaan olla tällaisena pimeänä vuodenaikana!

Yritin piristää itseäni hörppimällä ihanaa appelsiiniteetä iki-ihanasta, uudesta Muumi-mukista jonka joulupukki toi minulle etuajassa.

1050636.jpg

Muumi Lumilyhty -mukista oli kiva hörppiä piristävää appelsiiniteetä, joka herättää mukavia haaveita reilun kuukauden päästä tapahtuvaan lomareissuun. Huomaa teen nimi! :)
(Olemme siis lähdössä Goalle...)

Pääsy auringon paisteeseen tekee varmasti hyvää. Pimeä vuodenaika saa minut aina niin väsyneeksi ja melkeinpä masentuneeksi. Olen huomannut, että kärsin ainakin kaamosväsymyksestä, kaamosmasennukseksi tätä ei luultavasti voi ihan kutsua koska jaksan kuitenkin tehdä edes jotain... Lueskelin tuossa tänään juuri lehdestä kaamosväsymyksestä ja -masennuksesta. Olen miettinyt, minkälaisia positiivisia vaikutuksia oireiden karkoittamiseksi olisi kirkasvalolampulla. Onko teillä kellään kokemuksia sellaisen käytöstä? Onko siitä apua?

Mieltä onneksi piristää pienet asiat: kynttilöiden polttaminen, saunan lämpö, kuntosalista ja jumpista saama hyvä olo, hierojalla käynnit, käsityöt, oman miehen lämmin kainalo, muu perhe jne.

Käsitöistä sen verran, että purkutuomion on saanut pussissa lojunut 7-veikka -pampulabaskeri, josta ei tullut hyvän mallista. Pitää purkaa se ensimmäiseen pampulakierrokseen asti ja koittaa tehdä pampuloista hieman pidempiä. Jos se sitten näyttäisi enemmän baskerilta, eikä joltain venäläisen lakilta kuten mies asian silloin kerran niin kauniisti ilmaisi. :)

Aino-langasta työn alla oleva nyppyneule on siinä vaiheessa, että takakappale on valmis. Viime aikoina käsitöiden tekeminen on painottunut lähinnä viikonlopuille, viikolla töiden jälkeen en ole jaksanut puikkoihin tarttua. Viimeisen 1½ viikon aikana lisäksi päätä on särkenyt melkeinpä joka päivä, jonka vuoksi ei ole saanut mitään ylimääräistä tehtyä saatika harrastettua liikuntaa. Onneksi pääsin torstaina hierojalle ja päänsäryt ovat pysyneet toistaiseksi ainakin pari päivää poissa.

Seuraavaksi ohjelmassa olisikin kuntopyörällä polkemista ja sen jälkeen rentoutumista saunan lauteilla. Jospa sen jälkeen laittaisi läjän kynttilöitä palamaan, istahtaisi sohvalle ja ottaisi vaikka puikot käteen. Oikein rentouttavaa ja leppoisaa viikonloppua teillekin!