Uusin Novita-lehti ilmestyi juuri sinä päivänä kuin pitikin ja voi kuinka se onnistuikaan piristämään päänsäryllä sävytettyä sateista lomapäivää! Jostain kumman syystä aina noissa syksyn/talven lehdissä tuntuu olevan huomattavasti enemmän malleja, joita tekisi mieli toteuttaa. Tai pitäisikö ennemmin sanoa, että enemmän malleja jotka pääsevät toteutettavien listalle. Liekö kesän mallien heikohkossa toteutusprosentissa on yhtenä syynä se, että esim. toppeja ei tule niin kauheasti pidettyä (kuten tänäänkin varsinainen heinäkuun sää: vettä sataa ja lämpötila on juuri ja juuri +15°C) ja yleensä kesän neuleet tehdään ohuista langoista ja näin ollen ohuilla puikoillakin. Minä kun olen muutenkin sen verran hidas tekemään ja saamaan valmiiksi jotain töitä, niin isoilla puikoilla/virkkuukoukulla onkin tästä syystä ollut mukava tehdä erilaisia neuleita.

En edes muista, miten olen aiemmin luokitellut lehdissä olevat mallit, mutta olkoot tällä kertaa "ehdottomasti työlistalle", "kaunis, mutta saa nähdä tuleeko tehtyä", "ihan ok" ja "ehdoton ei, hui kauhistus...".

Aloitetaas parhaimmasta päästä ja siis kategoria "ehdottomasti työlistalle":

Pitää näistä neuleista laittaa kuvatkin tähän. Tämä ensimmäinen, mallinro 69 oli sellainen, että se pisti heti silmään positiivisessa mielessä. Väriä myöten kaikki miellytti.

1724667.jpg

Mallinro 42 on ajattoman kaunis. Myös tästä mallista voi huomata, että minä todellakin pidän palmikkoneuleista! Miehillekin oli oma malli ja oma mieskin nyökytteli hyväksyvästi kyseiselle sliparille. Hmmm...? :)

1724665.jpg

Virkattu lippis, mallinro 5. Todella hauska ja nuorekas! Ei mikään "mummolätsä": :D

Sukat 28 ja 29 sekä hattu nro 30. Hatun kaveriksi voisi vääntää kivan laukun nro 54.

Kategoriaan "kaunis, mutta saa nähdä tuleeko tehtyä" pääsivät:

Mallinro 61 on naisellisen kaunis pitsineule. Vähän vain arveluttaa tuon luxus-langan hinta, vielä en ole nähnyt moisia kaupoissa. Tästä syystä tälle neuleelle voi kertyä pian sen verran hintaa, että liekö sen vuoksi pääsee toteutettavien listalle.

1724666.jpg

Baskeri, mallinro 3. Kivan näköiset eri värisistä langoista, itse tosin saattaisin tehdä valkoisena jotta sopisi omien vaatteideni kanssa. Ne lapaset, nro 4 voisivat olla todennäköisemmin ensin puikoilla olevat tekeleet.

Mallinro 25, kaunis miehen neule. En ole tosin varma mitä oma mies neuleesta tykkäisi.

Takit 34, 35 ja 38. Etenkin vihreä pampulatakki 35 pisti heti silmään.

Pitsitakki nro 63. Näyttää niin ihanan lämpöiseltä, voisi lämmittää mukavasti töissä talvella.

Hihatin nro 72. Kiva idea ja voisi olla kiva lisälämmike ilmastoituun konttoriin. Pitää panna harkintaan.

Huivi nro 75. Kivan näköinen ja tulisipahan opittua koukkuamista, jos tuollaisen väkertäisi.

Kategoriaan "ihan ok" päätyivät sellaiset mallit, joista en vielä tiedä, että pääsisivätkö puikoille vaiko ei. Eli vähän sellaista "no jaa" fiilistä tällä hetkellä.

Mallinro 2. Ihan kiva idea, mutta en tiedä leventäisikö lyhyttä ihmistä tuo kun pitäisi liivinä.

Mallinro 6, nätti tehtynä tuosta 7 veljestä Polkka-langasta.

Mallinro 22. Muuten kiva, mutta en ole jaksanut pahemmin räpeltää vetoketjuja neuleisiin.

Slipari nro 49 ja palmikkojakku nro 47.

Neuletakki nro 60. Veikkaan, että tällekin neuleelle kertyy melkoisesti hintaa, kun on tuosta luxus-langasta. Muuten ihan nätti malli ja värikin lehdessä oli kaunis.

Poikittain neulottu jakku nro 64. Kiva idea ja sammalen vihreä Teddykin näytti kivalta, mutta saas nähdä.

Seuraavana lehdessä olevat tunikat ja tunikamekot ovat ihan kivoja, mutta en tiedä olisivatko minun malleja. Jotenkin voisin kuvitella, että leventäisivät vaan minua entisestään. Ja tämä ei todellakaan ole suotavaa.

Huovutettu huivi. Nätin näköinen, mutta liekö tulisi pidettyä missään. Olen enemmän sellaisten "käyttöhuivien" ihminen.

Kategoriaan "ehdoton ei, hui kauhistus..." joutuivat:

Mallinro 1, ihan siitä syystä ettei ole minun tyyliä. Lisäksi tähtineulepoolo nro 51. No, onneksi en ole enää nuori. ;)

Muuten yleisenä huomiona se, että uudet langat 7 veljestä Polkka ja Nalle Four seasons vaikuttivat lehdestä katsottuna kivoilta. Mitkähän niiden hinnat mahtavat olla...

Tuosta yllä olevasta listasta kun summaa kaikki mainitsemani mallinumerot, voi huomata ettei lehden malleista kovinkaan montaa tainnut sen ulkopuolelle jäädä. Joten kyllä tuon listauksen perusteella voin edelleen sanoa, että syksyn 2008 numero oli oikein mieleinen! Mitäs te muut olitte mieltä?