Tänä sunnuntaina meillä on tullut tehtyä kotitöitä enemmän kuin laki sallii. Päivä alkoi petivaatteiden puistelulla (eilen ei voinut sen kauhean myräkän takia viedä petivaatteita ulos) ja käytössä olleet lakanat pyykkiin. Mies nappasi imurin kauniin käteensä ja minä vaihdoin sillä aikaa -vihdoin ja viimein- viherkasveille uudet ruukut. Nyt joillakin meidän kasveilla on uusi koti (lue ruukku). Niin ja muuten selityksenä miksi viime viikonloppuna en vaihtanutkaan kasveja uusiin ruukkuihin on se, ettei meiltä löytynytkään tarpeeksi lekasoraa tai ruukun sirpaleita salaojitusta varten.

Esittelen ylpeänä seuraavat viherkasvit.

Kultaköynnös:

535038.jpg

Nukkumaija ja taustalla traakkipuu, jolle tosin en vaihtanut ruukkua (valotus kuvassa on hieman onneton, mutta koittakaa saada selvää):

535041.jpg

Toinen nukkumaija:

535042.jpg

Lohikäärmepuu (yhden aiemman olen tappanut, toivottavasti osaan tätä hoitaa paremmin...):

535040.jpg

Sekä palmuvehka, joka on selvinnyt komeasti talven yli:

535045.jpg

Kun sain vaihdettua kasvit uusiin ruukkuihin, tuli niistä paljon edustavamman näköisiä. Toivottavasti kasvit viihtyvät uusissa kodeissaan ja alkavat kasvaa.

Yllä mainittujen projektien jälkeen lähdimme miehen kanssa pyörälenkille. Jos ei olisi käynyt niin kova tuuli, olisi sitä pyöräillyt vaikka pidemmänkin lenkin. Nyt teimme sellaisen kolmen vartin mittaisen lenkin, olihan sekin ihan hyvä setti. Kotiin päästyämme mies alkoi laittamaan ruokaa ja minä ryhdyin mankeloimaan lakanoita. Tällä hetkellä istuessani tietokoneen ääressä maha on täynnä hyvän makuista persikkabroileria ja mieli virkeä. Harmittaa, kun eilen ei ollut näin energinen olo. Kunpa vaan huomenna olisi vielä vapaapäivä, eikä tarvitsisi mennä ihan vielä töihin...

Käsityöt ovat viime päivinä tuntuneet syyhyttävän, vaikka en ole Muhkeat palmikot -tekelettä saanutkaan juuri eteenpäin. Eilen illalla ennen nukkumaan menoa loin toisen hihan silmukat, mutta siitä vaiheesta hiha ei ole edistynyt tippaakaan. Täytyy ottaa hiha käsittelyyn tv:tä katsoessa; pitää tietenkin töllöttää Tanssii tähtien kanssa -finaali sekä sen jälkeen Selviytyjät.

Pitää tässä vielä vähän surffailla ja kenties käydä saunassa ennen tv:n ääreen hyppäämistä. Päivä on ollut kaiken kaikkiaan mukava, vaikka tänä sunnuntaipäivänä on tullutkin "rehkittyä" kaikenlaista. Toivottavasti teillä muillakin oli mukava keväinen sunnuntai!