Loman alettua "työleirin" merkeissä, meni loppu loma ihan mukavasti tehdessä muutama erillinen reissu sekä viettäen aikaa myös hieman kotona. Kotona tuli häärättyä yhden kukkapenkin kimpussa, kun sain äitini asiantuntijana avustamaan mitä uutta rehua penkkiin kannattaisi istuttaa. Tämä ei kuitenkaan ollut suurin päänvaiva, vaan todella ikäväksi rasitteeksi penkin putsaamisessa osoittautui penkkiin aiemmin istutettu Elämänlanka. Järkyttävä kasvi, tai ainakin järkyttävät juuret se kasvi tekee! En voi ikinä suositella, että sitä istuttaisi johonkin perennapenkkiin. Piti oikein ottaa todisteeksi valokuvakin, millaisia järkyttäviä juuria koko penkin poikki oli ja ne juuret eivät todellakaan olleet mitenkään pieniä:

1850204.jpg

Juuret olivat suurin piirtein yhtä vahvoja kuin oma pikkurillini! Ja niitä sai nyhtää kukkapenkistä otsa hiessä. Valehtelematta yksi iso jätesäkillinen oli täynnä pelkkiä näitä juuria ja toiseenkin jätesäkkiin niitä tungettiin.

Lopulta saatiin penkki ihan siistiin kuntoon, lannotteita ja uutta multaa sekaan. Sitä ennen penkki näytti aika kaljulta, mutta pian se sai uusia asukkeja.

1850201.jpg

Sen jälkeen kun kukkapenkkiprojekti oli saatu tehtyä, pyöräytin nimppareiden kunniaksi nopean mutta silti niin makoisan mansikkakääretortun. Kyllä sitä kelpasi mansikka-aikana nautiskella...

1850216.jpg

Näin syksyn korvilla melkein haikeudella katsoo tuota yllä olevaa kuvaa. Kyllä ne tuoreet mansikat vaan olikin hyviä!

Kotona "loikoilun" lisäksi tehtiin pari erillistä kotimaan reissua. Ensimmäinen niistä suuntautui mummoni luokse, joka on tammikuussa täyttänyt jo ruhtinaalliset 90 vuotta! Oli mukava huomata, että mummo oli vielä ihan terävässä kunnossa, vaikka hän valittelikin että on pitänyt JO (!!) kaivaa keppi esille kun jalat ovat niin huonossa kunnossa. Jälkimmäinen reissu tehtiin sitten motskarilla kiertäen läntistä Suomea (mm. Merikarvia, Porin Reposaari, Yyteri, Rauma, Tampere ja sitten taas kotiin). Säät suosivat motskarireissun ajan todella hyvin ja oli nautinnollista ajella ilman kiirettä. Voi kun olisikin vielä kesä ja loma!

Tämä loppuloman päivitys tulee melko lailla myöhään, koska ensin paluu työelämän arkeen oli hivenen väsyttävä ja sen jälkeen päälle pukkasi melkoinen räkätauti, josta olen vieläkin toipumassa. Lääkekuuri on päällä, mutta eiköhän antibiootit pian ala purra.

Seuraavaan päivitykseen laitan hieman kuvia langoistakin. Tässä tällä kertaa päivitys, jossa ei mitään mainintaa käsitöistä. Niin, paitsi voinhan minä mainita että kyllä sitä mummolan reissun aikana tuli vähän puikkoja heiluteltua. :)