Äidiltäni lainassa oleva ompelukone pääsi pitkästä aikaa työn touhuun. Ei tosin mitenkään järkyttävän vaativiin tehtäviin: kyseessä oli vain farkkujen lahkeiden lyhennys. Ostin viime perjantaina farkut, kun sai alennusta normaalihinnasta. Ajattelin, että lahkeet on pakko lyhentää heti tai muuten farkut jäävät lojumaan vaatehuoneen hyllylle pitkäksi aikaa. Toisaalta en tykkää yhtään siitä, kun ostaa uudet farkut tai muut housut, niin ensin on tiedossa lahkeiden lyhennys ennen housujen käyttöön ottoa. Caprit ovatkin ainoa poikkeus, joiden osalta tätä työtä ei sentään tarvitse tehdä. Tämä taitaa olla yksi niistä lyhyiden ihmisten "rangaistuksista", nimittäin ainainen housujen lahkeiden lyhennys.

Olin päätynyt vähän "vahingossa" yhdessä neulovien listoille. Jos olet itse kiinnostunut, käyhän tutustumassa aiheeseen täällä. Asiasta oli keskustelua Novitaklubin sivuilla ja kun olin kysynyt tyhmänä tämän KAL (knit along) eli NYS (neulotaan yhdessä samaa) ideaa, oli minut napattu samalla osallistuneiden listalle. Eipä tuo haittaa, jos vaan voin toteuttaa Novitan uusimmasta lehdestä mallin 31. Olen kuolannut kyseisen mallin perään, en muista mainitsinko tuon mallin numeroa silloin kun listasin lehden saatuani itselleni mieluisimpia malleja. Eipä tuo ihme olisi, sillä en tainnut listata niidenkään Tennessee-neuleiden mallinumeroa, joita ajatellen tilasin viime kuussa ne ihanan vihreät Tennessee-langat Novitan lankapalvelusta.

Löytyy lehdestä toki paljon muitakin ihania malleja, mutta tuo ihana Malibusta tehty palmikkoneule tuntui jotenkin niin minun tyyliseltä. Tykkään sinisestä ja käytän töissä päivittäin farkkuja. Se farkun sininen Malibu olisi aivan ihana lanka ja siitä tehty neule sopisi oikein hyvin farkkujen kanssa käytettäväksi. Tähän  mennessä olen nähnyt niistä lankakeristä vain päiväunia, mutta saa nähdä hyppääkö sellaiset lankakerät vielä joku kerta omaan ostoskoriin... :)