Lauantain kunniaksi päätin pitää lankainventaarion. Itse asiassa olin ostanut aiemmin tällä viikolla 60 litran säilytyslaatikon lankoja varten ja päätin laittaa lankoja sinne säilöön. Samalla päätin käydä läpi kaikki pusseissa lojuvat langat ja laskea ne. Ostamani säilytyslaatikko oli aivan liian pieni koko lankamäärääni varten. Itsekin melkein yllätyin laskettuani pelkästään kokonaisten kerien kokonaispainon: 13 173g! Vajaita keriä tähän lukemaan ei ole laskettu, koska en ole pystynyt punnitsemaan niitä.

Ensin täytin ostamani laatikon:

158558.jpg

Tongin lisää lankapusseja ja kun huomasin erään pahvilaatikon olevan tyhjillään, täytin myös sen:

158559.jpg

Lopuista langoista, jotka jouduin inventaarion jälkeen tunkemaan takaisin pusseihinsa, kertyi sängyn päälle tällainen kasa:

158561.jpg

Suurin osa langoista on Novitan lankoja. Ulkolaisia lankoja ovat vain Viron värjätyt villalangat sekä Red Heart Mozart Color, Onlinen Supersocke ja salaiselta neuleystävältä saamani Drops Alpaca -kerät.

Täytyy sanoa, että ihan mukavasti olen onnistunut hamstraamaan lankoja. Varmasti lankoja olisi nurkissa pyörimässä huomattavasti enemmänkin, mutta sain todellisen lankakuumeen vasta vuosi takaperin. Koko ajan tekisi mieli ostaa lisää lankoja, mutta pitäisikö sanoa että onneksi pankkitili sekä säilytystilat rajoittavat tätä hullutusta. :)

Sain tänään sentään muutakin aikaiseksi, kuin vain hypistelin lankakeriä. Jatkoin viime viikonloppuna aloittamaani mankelointiprojektia. Mankeloin parit pussilakanat ja tyynyliinat ja ripustin ne kuivumaan. Koneellinen pyykkiä on huruuteltu ja aloitin tekemään vaatehuoneelle vaateinventaariota. Monta kertaa on ollut mielessä, että pitäisi heitellä pois vanhoja vaatteita joita ei tule enää pistettyä päällensä. Pitää niistä sitten katsella sellaiset käyttökelpoiset, jotka voisi pestä ja silittää ja sen jälkeen lahjoittaa jonnekin missä sellaisia kaivataan. Vaateprojekti jatkuu vielä huomenna, piti lähteä saunaan ja nyt vietän iltaa ihan muuten. Mies jo odottelee tuolla olkkarin puolella, jotta aloittaisimme jonkin elokuvan katselun. Taidanpa siis kipaista sinne, mukavaa lauantai-illan jatkoa!