Edellisestä kirjoituksesta on taas kulunut sen verran aikaa, että olisikohan aika käydä jotain kirjoittelemassa...

Viime päivityksen jälkeen on nurkkiin ilmestynyt jokunen kerä ale-lankaa. :) Anttilassa oli Tennesseet tarjouksessa, joten ostin lankaa kahta kesäkassia ja yhtä kesätoppia varten. Se jää sitten nähtäväksi, että miksikä kesäksi ne valmistuvat. Ajattelin, että yksistä langoista teen sellaisen ananas-kassin, joka oli kesän Novita-lehdessä. Sitten ostin farkun sinistä Tennesseetä sellaista pitkäkahvaista kassia varten, malli oli muistaakseni kevään Novita-lehdessä. Kesätopin mallin bongasin jo viime kesänä menneen kesän Novita-lehdestä, silloin en vaan arvannut ryhtyä tekemään mitään kunnon vaatekappaletta virkkaamalla. Tiedä miten nyt käy, onpahan ainakin langat ostettuna. :D

Vaikuttaa siis siltä, että tänä kesänä tehtävät pienet käsityöprojektit tulevat olemaan aika virkkauspainotteisia. Aika hassua, kun enhän minä ole aiemmin ollut niinkään mikään virkkausihminen. Onko jotain muutosta tapahtumassa myös siihen suuntaan...? Positiivista, jos näin on. Olen suuresti yllättynyt -ihan pelkästään positiivisessa mielessä- jos saan aikaiseksi ja etenkin osaan tehdä sellaisen virkatun topin. Sanoin miehelle ja äidillenikin, etten tiedä olenko odottanut itseltäni liikoja, kun ostin langat sitä virkattua toppia varten. Saas nähdä kuinka meitsin käy, tavotteita on nyt ainakin luotu. :)

Meillä oli täällä "meidän ylipuutarhuri" kylässä (lue: äitini), jonka avustuksella tuli valittua ja istutettua tämän kesän kukat ja pari perennaakin. Etupihalle parvekelaatikkoihin laitettiin valkoista ja pinkin sävyisiä Ahkeraliisoja, saviruukkuun pääsi vaaleanpunainen Uuden guinean liisa, amppeliin anilliinin punainen (luultavasti) Surfina. Takapihalla nököttää amppelissa myös vaaleanpunainen Uuden guinean liisa (taitaa siis olla yksi lempikukistani), toisessa amppelissa Verbena ja saviruukussa vaalean violetti Tähtisilmä ja valkoisia Tuoksupieluksia. Olen ihan tyytyväinen tämän kesän kukkiin. Täytyy toivoa, että osaan myös hoitaa niitä asian mukaisella tavalla.

Perennapenkkiin pääsi kaksi uutta syysleimua, penkissä oli jo ennestään kaksi vastaavaa kasvia. Sinänsä vähän harmittaa, kun olen onnistunut hävittämään kukkapenkistämme ilmeisesti aika monta perennaa kun minussa ei ole pahemmin viherpeukalon "vikaa". Äitini tutki kukkapenkkiä ja pelkkien kasvien lehtien perusteella tiesi luetella, mistä kasveista on kyse. No, pitää kait sitä puutarhurin ammattinimikkeellä jonkin verran kasveja tietääkin. :)

Kunhan kukat tuosta vähän kasvavat, täytyy koittaa ottaa niistä hyviä kuvia ja laittaa sitten vaikka tännekin näytille. Odotan mielenkiinnolla kuinka saan kasvamaan itselleni uudet tuttavuudet Verbenan, Tähtisilmän ja Tuoksupielukset.

Että tällaista tällä erää. Kesäkuukin on jo pian puolessa välissä ja tässä on vasta minun ensimmäinen blogipäivitys tältä kuulta. Ilmeisesti huomaa selvästi, etten ole ensinnäkään jaksanut ja toisekseen ei ole viitsinyt istuskella kauheasti koneen ääressä. Työt ovat imeneet ihan tehokkaasti mehut ja jos niitä ylimääräsiä mehuja on ollut, niin ne on sitten yleensä puristettu kuntosalilla pois. :)

Oikein mukavaa kesäkuun jatkoa kaikille ja kuulumisiin!