Vuoden 2011 aikana, jota on nyt eletty noin kaksi ja puoli kuukautta, on ehtinyt lankavarastooni kertyä lisää uusia asukkeja. Ajattelin omistaa tämän kirjoituksen langanoston tunnustuksille.

Tammikuun alkupuolella teimme mieheni kanssa pienen rentoutumismatkan Tampereelle. Pääsin käymään ensimmäistä kertaa Lielahdessa sijaitsevassa Lankamaailma Nordiassa, joka on muistaakseni avattu vasta viime syksynä. Liike oli samaa kertaluokkaa kuin pääkaupunkiseudulla sijaitseva saman ketjun liike. Kuvittelin selviäväni liikkeestä puolessa tunnissa, jonka ajan mieheni lupasi kiltisti odotella autossa. Kun olin astunut liikkeeseen ja pintapuolisesti tsekannut tarjonnan, soitin miehelleni, että varmaan kannattanee tulla liikkeen puolelle odottelemaan. Onneksi liikkeeseen oli älytty hankkia pöytä ja tuoleja, joilla useampikin mies on varmasti saanut odotella vaimoa joka kiertelee pää pyörällä lankahyllyjen välissä. Itse selviydyin liikkeestä ulos 1½ tunnin jälkeen! Rakas mieheni odotti kärsivällisesti ja luki sen aikaa kirjaa. Taas tuli yksi osoitus siitä, kuinka kärsivällinen ja kannustava mieheni on käsityöharrastukseni suhteen.

Mukaan tarttui 600g Hjertegarnin Lima-lankaa, joka on ihanan pehmeää perulaista villaa. Tästä ajattelin tehdä Moda 1/2011-lehdessä olleen erään neuletakin. Punaiset Viking Ville-langat on tarkoitettu myös yhteen neuletakkiin, mutta siitä ei sen enempää tässä vaiheessa. Unelman pehmeät harmaat alpakkalangat olivat ns. ekstraostos, en vaan voinut jättää  niitä hyllyyn! Lanka on Viking Eco-Alpaca, niistä ajattelin tehdä jonkinlaisen kaulahuivin.

Seuraavana päivänä kävin Tampereen keskustassa sijaitsevassa Lankaideassa. Liikkeen kokoluokka on aivan eri tuon Lielahden kaupan suhteen, mutta liikkeestä löytyy sitäkin ihanampia lankoja! Tässä liikkeessä pyörin muistaakseni "vain" reilun puoli tuntia. Mukaan tarttui 250g Sirdar big softie -lankaa, josta ajattelin tehdä kaulurin. 200g Schoppel Wollen Zauberball-lankaa, nämä ostin sukkalangoiksi. Lisäksi ostin pari muuta erilaista lankaa sukkia varten: 100g Araucanía Ranco Multy sekä 100g Cascade Yarns Sock Yarn. Nämä kaikki sukkalangoiksi tarkoitetut langat olivat itselleni uusia tuttavuuksia, toivottavasti langat osoittautuvat ostamisen arvoisiksi.

Tämän lisäksi ostin lähiseudun lankakaupoista 50g malabrigo Lace Baby merino -lankaa, joka on aivan unelman pehmeää. Tästä langasta haluan tehdä itselleni huivin. Novitan violetit Tempo-langat 300g, ostin Prisman ale-hyllystä. Olen ostanut myös 200g teetee Taiga-lankaa, jota en ole ehtinyt kuvata lainkaan. Näistä on jo valmistunut pipo ja kauluri, jotka olen esitellyt täällä blogissani vuoden ensimmäisinä valmistuneina töinä.

Novita kevät 2011 -lehden ilmestyttyä sain kovan innostuksen aloittaa virkkaamaan torkkupeittoa isoäidinneliöistä, joka piristäisi samalla kivasti makuuhuoneen ilmettä. Uuden 7 veljestä Raita sateenkaari -langan värit miellyttivät silmääni. Langassa on sopivasti oranssia väriä, joten halusin ostaa kaitalelangaksi jolla yhdistän isoäidinneliöt toisiinsa, yksiväristä oranssia 7 veljestä. Näin ollen tämä piristävä väriläiskä istuisi mielestäni paremmin sänkymme päiväpeittoon, joka on terran värinen. Neliöitä olen tähän mennessä virkannut n. 15 kpl, joten hommaa riittää vielä vaikka kuinka. Neliöiden virkkaus on ollut sellaista, jota olen tehnyt aina muiden töiden välissä. Kuvassa näkyvä ensimmäinen aloitettu neliö on hieman eri tavalla tehty, kuin miten olen tehnyt muita neliöitä. Tarkkasilmäisimmät varmaankin huomaavat, että mistä kautta koukku on pujotettu pylväitä tehdessä. Mielestäni tuo mallitilkku ei näytä ihan "oikealta" isoäidinneliöltä, vaan juuri toisella tapaa tekemäni neliöt ovat enemmän sellaiset millaisia niistä olisin halunnutkin tulevan.

Samalla reissulla kun ostin nuo peittolangat, ostin kauan etsimääni ja himoitsemaani Kide-lankaa mustana. Juuri tuota mustaa Kidettä olen metsästänyt pitkän aikaa ja kun sitä sattui kaupan hyllyllä olemaan, pitihän sitä ostaa. Tällekin langalle on selvä suunnitelma tiedossa: haluan tehdä langasta itselleni pipon, jonka malli on Novitan kevät 2011 -lehdessä. Mielestäni piposta tulee sopivasti "rokahtava" ja käy kivasti minulla olevan mustan nahkatakin kaveriksi. Nahkatakin helmassa on kaksi mustin kimmeltävin paljetein kirjottua kukkaa. Nämäkin sopivat mielestäni kivasti yhteen mustan paljettipipon kanssa.

Tässähän näitä langanostoon liittyviä tunnustuksia tuli oikein urakalla. Toivottavasti ette pyörtyneet näkemästänne lankamäärästä. ;) Jospa sitä tämä lankaholisti lähtisikin nyt seuraavaksi harjoittamaan niitä kuuluisia katumusharjoituksia. Tuolla odottaisi yksi junasukka paria itselleen, jospa se käsityö olisi tänään valmis. Sitten taas jotain uutta kivaa puikoille. :)

Ihanan aurinkoista tulevaa viikonloppua kaikille blogiini eksyneille lukijoille!