Selailin tänään kirjastosta lainaamiani neulontaan liittyviä kirjoja. Mukaani oli tarttunut Neulojan käsikirja sekä Stitch'n Bitch Neulojan käsikirja. Kummatkin olivat mukavia, Stitch'n Bitch vieläpä viihdyttävällä tavalla.

163347.jpg

Neulojan käsikirja oli enemmänkin sellainen kirja, jossa neuvottiin erilaisia pintaneuleita ja tekniikoita. Otin kirjasta itselleni vinkiksi joitain mallineuleita, joita voisi mahdollisesti hyödyntää joissakin tulevissa projekteissa -sitten joskus.

163349.jpg

Stitch'n Bitch oli todella viihdyttävä asiakirja. Olin selaillut kyseistä kirjaa joskus aiemmin kirjakaupassa ja päätin lainata sen nyt tarkempaa tutkailua varten. Kansien välistä löytyi paljon hyödyllistä asiaa ja mukavia neulemalleja. Totesin, että kunhan kirja tulee alennukseen, voisi tämän kirjan ostamista harkita.

Mielenkiinnolla odotan, millainen virkkaukseen liittyvä uusi Stitch'n Bitch -kirja on. Kyseinen kirjahan on julkaistu jo englanniksi, mutta suomen kielinen versio pitäisi tulla ulos ensi kuun puolella. Koska en ole juurikaan virkannut, olisi tästä syystä suomen kielinen kirja minulle parempi vaihtoehto.

Tänään minua ilahdutti rakas kummitätini sähköpostillaan. (Terveisiä vaan kummitädille! Kommenttejakin saa jättää blogiin, ne ovat jopa hyvin tervetulleita. :)) Sain lukea hänen paluustaan lankakerien pariin. Kummitätini on aikoinaan neulonut ja virkannut jonkin verran, jonka jälkeen käsitöiden tekemiseen oli tullut useamman vuoden tauko. Ilmeisesti äitini sai tartutettua kesällä uudelleen tämän varsin vaarallisen lankakuumeen, jota itsekin taidan sairastaa. Olen ehtinyt jo mainostaa kummitädin käsityöbuumia muutamalle työkaverillenikin, ihanaa kun saa jonkun henkilön innostumaan käsitöistä! Olin viime keväänä niin tohkeissani siitäkin, kun eräs työkaverini innostui itse virkkaamaan samanlaisen hartiahuivin minkä itsekin virkkasin keväällä (kuva löytyy kuvagalleriasta). Eräs toinen työkaveri on sanonut, että olisi kyllä hyödyllistä jos osaisi kutoa villasukan. Olen tarjoutunut opastamaan asiassa, mutta vielä ei olla pistetty "marttakerhoa" pystyyn. Saas nähdä, saanko joskus "käännytettyä" yhden ihmisen lisää tähän lankahullujen kerhoon. ;)