Minäkin voin sanoa sivistäneeni itseäni sen verran, että olen viimein käynyt ensimmäistä kertaa Tallinnassa! Pitäisi varmaan sanoa, että viimeinkin sillä onhan suomalaisia rampannut Tallinnassa jo niin monta vuotta ja melkoinen määrä. Kaupunki oli oikein mukavan oloinen, säätkin suosivat pienimuotoisia patikkaretkiä joiden aikana tuli tutustuttua pintapuolisesti itse kaupunkiin. Paljon eri maalaisia turisteja näkyi olevan, melkeinpä yllätyin kuinka monen maalaisia ihmisiä Tallinnassa näytti olevan.

Kävimme syömässä lukuisten suositusten saattelemana ruokapaikassa, jossa elettiin yhä 1400-lukua. Paikan nimi on Olde Hansa. Suosittelen itsekin paikkaa oikein lämpimästi! Ruokaa ja juomaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Lisäksi palvelu pelasi ja apulaiset eli tarjoilijat olivat iloista väkeä.

Matka meni oikein mukavissa merkeissä lankahullun mittapuun mukaan (lurps):

1) Pikainen pysähdys Koskenkorvalla Jari Mäen kaupassa, sieltä mukaan tarttui tietenkin Kool Aid -pusseja parikymmentä kipaletta. (Joo, muakin on ruvennut kiehtomaan ajatus juomajauheella värjäämisestä...)

141925.jpg

2) Pysähdys Helsingissä Novitan tehtaanmyymälään. Siellä oli oikein ystävällinen ja iloinen myyjä, pitäisi oikein laittaa sinne heille positiivista palautetta! Tehtaanmyymälästä tuli ostettua seuraavat normaalihintaiset tuotteet:

141919.jpg

  • 1 kerä Foxia
  • 1 kerä mustakirjavaa Jengaa
  • 2 kerää 7 veljestä Moniraitaa
  • 2 kerää Tango Fania
  • 2 kerää Valoannia (Tiedän, mä sorruin vaikka aluksi niin kauhistelin noita värejä...)

Ale-koreista hyppäsi ostoskoriin seuraavat:

141921.jpg

  • 2 kerää Nalle Coloria
  • 2 kerää Kid Mohairia
3) Tallinnan Filati-liikkeestä ostin kerän Supersocke-lankaa. Kuva tulee myöhemmin, ottamani kuva oli sen verran suttuinen.

4) Sadamarketista ihanat villa- ja hahtuvalangat:

141922.jpg

ja...

141924.jpg

Varsinainen matkan tarkoitus ei ollut juosta lankakauppojen perässä, joten "vain" nämä tarttuivat mukaan. Sada-marketissa meinasikin mennä jo usko siihen, että sieltä löytäisin lankakaupan. Tiesin siellä sellaisen olevan, kun jotkut henkilöt olivat siitä puhuneet. Se liike oli ainoa, jossa erityisesti halusin käydä. Juuri nuo värjätyt villalangat houkuttelivat. Ajattelin myös ostaa hahtuvalankaa ihan sen vuoksi, että koittaisin tehdä siitä jotain jonka huovuttaisin pesukoneessa. Täytyy toivoa, että kokeiluista ei tule täysiä fiaskoja ja rahat mene sen myötä hukkaan. No jos näin käy, täytyy tapahtunut sitten kuitata lausahduksella "tekevälle sattuu". :)